Myslíte, že vidíte všechno?

Není tomu tak. Facebook změnil algoritmus news feed, který se stará o zobrazováni příspěvků, které jsou pro Vás relevantnější. Čísla v procentech se liší od počtu fanoušku. A čím vic fanoušku tím méně procent zobrazení.

Dejme tomu, že vezmeme mou starou fanpage Zaves ma (změněn název na Lukas Bajs Art), která má 1032 fanoušku. Takže když budeme brát těch 5%(není to přesné číslo), tak se příspěvek zobrazí jenom 51,6 fanouškům. To není moc, že?

Jaké je Vaše chování na FB?

Algoritmus se Vám snaží zobrazovat příspěvky podle Vašeho chováni. News feed ví, co se Vám líbí podle toho, jak rychle například scrollujete nástěnku s příspěvky. Jestli se při nějakém příspěvku zastavíte i jen na sekundu, už to vyhodnocuje tak, že Vás to zajímá a posune příspěvek výš. Sleduje, co Vás zajímá, co komentujete a tak dále.
…buď aktivní

A proto Vás prosím. Komentujte víc.

Pokuste se víc zapojit u mích příspěvků. Příspěvky je potřeba hlavně komentovat, protože když je něco víc komentované, like-ované, sdílené je to podle algoritmu news feed pro Vás možná relevantnější příspěvek a mohl by se Vám líbit. Tím pádem Vám ho zobrazí. A pak je možnost, že moji tvorbu uvidí víc lidí a neupadne v zapomění.
Víc najdete v těchto článcích, které na toto téma píší odborněji:

https://www.shockworks.eu/cz/facebook-snizuje-dosah-organickych-prispevku/
https://marketingsales.tyden.cz/rubriky/data/bez-penez-na-facebook-nelez-vime-jaky-je-aktualni-organicky-dosah_480012.html

Na toto téma je mnoho dalších článků. Stačí jen trošku googlit.

Závěr.

Jednoduše řečeno kdo má dost, chce ještě víc. Jde prostě o to, že Facebook chce, aby si stránka platila reklamu.

Děkuji za krátkou pozornost. A přeji Vám a hlavně sobě, ať se Vám zobrazuje víc mích příspěvků.

Lukáš Bajs